Olipa outo lauantai, kun ei tarvinnut olla illalla lentokentällä kuljettamassa ketään mihinkään suuntaan. En edes muista, milloin viimeksi olisin ollut lauantaina Pubilla afterin aikaan. Noh, nyt oltiin. Siitä auringonottoon kämpän terassille ja sieltä illalla avaamaan terassikautta Martignyn bulevardille.

Martignyssa istuessa huomasimme, että sveitsiläisistä noin 98 prosenttia on tummahiuksisia. Siis ei suomalaisittain maantienväristä, vaan korpinmustaa tukkaa. Toinen huvittava piirre Martignyssa (30km Verbieristä) on se, että parikymppiset loistavat poissaolollaan. Kylässä ei ole lukiota eikä ammattikorkeaa yliopistosta puhumattakaan, eli se selittänee jotakin.

Ilmeisesti tuunatuilla autoilla pörrääminen on yleismaailmallinen huvi. Mutta miksi niistä autoista kuuluu samanlainen eurohumppa ympäri maapalloa? Olisipa kerrankin madallettu corolla, josta kuuluisi vaikka rokkia...

Alkoholia kuluttavat seurueen jäsenet taas ihmettelivät, että miksi suurin osa ihmisistä joi kahden ja puolen desin bissejä. Ja miten large beer voi kuulostaa one panachelta. Meni yksi terassikauden avaus piloille.

Oli harvinaisen mukavaa päästä hiihtokeskustunnelmista etelän lomafiiliksiin. Saimaanrannalla kasvaneelle ilta huipentui lyhyehkön ajomatkan päässä Montreuxissa, kun ferrareiden ja lexusten välistä siinteli Genevejärvi. Montreuxissa tosin haisi raha niin vahvasti, että luikimme nopeasti takaisin kotiin. Mukavaa oleskelua.

Ai niin, +23 näytti mittari varjossa. Kelpaa miulle.