Polte ajoreissulle kävi jo kuumana, mutta otimme vielä yhden kaupunkipäivän Melbournessa. Asiaan vaikutti myös erittäin mukava pariskunta Katja ja Jupe, jotka tarjosivat suomalaisturisteille yösijan asunnostaan. Pari vuotta Pohjois-Melbournessa asunut pari piti meistä hyvää huolta, eli suuret kiitokset sinne.

Edellisen yön vietimme uudessa hostellissa. Edelliseen, All Nations hostelliin verrattuna YHA:n Metro Melbourne (tms.) oli kuin hotelli. Hissit kolmikerroksisessa talossa, puhtaat kokolattiamatot, erittäin siistit peseytymistilat sekä luksuskeittiö. Sellaisen 50 neliön moniliesisysteemin hankin sitten isona omaan kotiinkin. Hinta oli tosin suolainen 20 euroa/naama/yö, mutta autoyöpymiset tullevat kompensoimaan sitä.

Aamu valkeni väsyneenä. Allekirjoittaneella tuntui ikävä paine imusolmukkeissa, mutta mitäpä pienistä. Auto parkkiin ja menoksi.

Alkupäivästä bongasimme ensimmäisen luonnonoikun. Possumi hilppaisi puuhun eräässä puistossa. Oravan ja jäniksen risteytys oli niin nopea, ettei kameralla ollut mahdollisuutta vangita sitä kennolle. Luoja tietää mistä tuollainen otus on oikeasti risteytynyt.

Iltapäivällä taivalsimme läpi Melbournen ja päädyimme Royal Botanic Gardeniin. Varmasti hieno paikka tuhansine kasveineen, mutta lopputalvi/alkukevät ei ihan nostanut puiston kukkasia oikeuksiinsa. Katselimme hassuja ankkoja ja nukuimme parin tunnin päiväunet puistonpenkeillä. Eikä kukaan ryöstänyt tai raiskannut.

185153.jpg
Kuninkaallisessa kasvipuistossa oli palmuja ja pilvenpiirtäjiä.

185158.jpg
Lapset ovat kivoja, mutta ei a)laumoina b) samassa hostellissa joukkueittain. Australiassa lapsia kutsutaan muun muassa ankle-bitereiksi.

185178.jpg
Nyt ymmärrän mistä termi paha silmä oikeasti on saanut alkunsa.

Melbourne on hassu kaupunki. Pilvenpiirtäjien täyttämän keskustan ulkopuolella kadut ovat leveitä ja rakennukset matalia. Mikä lie etupihadirektiivi täällä vallitsee, mutta olo on kuin villissä lännessä.

185174.jpg
Vain saluuna puuttuu.

Kuuleman mukaan Melbourne on Australian virallisin kaupunki. Katukuvassa käytännössä jokaisella miehellä on puku päällä. Nyt se on kuulemma mukava asu, mutta joulun aikaan kuumuus koettelee.
Seuraava kuva ei ole lavastettu.

185176.jpg
Lounastauko lähellä keskustaa.

185179.jpg
Vesiseinä keskellä kylää.

185180.jpg
Vieläköhän kyttaajat.net on toiminnassa?

Pää lyö tänään vähän tyhjää. Onneksi Jupen ja Katjan luona on saatu ladattua kaikki elektroniset vehkeet. Huomenna kohti Great Ocean Roadia ja kevyttä Outback-seikkailua.