Se uimarityttö, Seppälä, juoksi Suomi-Ruotsi -maaottelussa satasen ylimääräisenä kisailijana. Lehdissä siitä kerrottiin yleensä vielä ison kuvan kera, mutta miksei kukaan sanonut rehellisesti, että 14,42 ei ole mikään vallan erikoinen aika? Vaikka Seppälä onkin ns. koko kansan suosikki, niin onko arvostelukyky (vai lähdön reaktioaika) päässyt pettämään, kun hänet kuitenkin kisatrikoisiin puettiin. Taisi Seppälä itsekin odottaa parempaa.

Vai onko se sittenkään ihan huono? Jos 14,5 kerrotaan neljällä, tulisi täyden ratakierroksen ajaksi 58 sekuntia. Ilona Ranta juoksee saman matkan aidoilla suunnilleen siihen aikaan, joten ei se ihan huono vauhti ole. Toisekseen Seppälä sanoi, että olisi luultavasti parhaimmillaan 400 metrin juoksussa. Miksei hän sitten juossut sillä matkalla, onkin aivan eri asia. Ilmeisesti.

Mutta 14,42. Mitäs se oikein tarkoittaa? Tilastopaja.fi:stä löytyy kaikenlaisia ennätyksiä ja tuloksia. Tuoreimmat kisat on sen kalenterin mukaan olleet Vihdissa Vattenfall-seuracup. Katsotaanpas. Tytöt 15-v sarjassa nopein on juossut 12,66, saman erän hitain 14,51. Sitä nuoremmat eivät satasta juoksekaan, joten en ihan hirmuisen kovaksi tuota aikaa sanoisi.
Vaikka en olekaan huippu-urheilija, niin voisihan tuota satasta kokeilla. Kunhan saan piikkarit ja treenattua samat kaksi päivää kuin Seppälä, niin lupaan lähteä sprintteröimään. Onko Lappeenrannassa muita innokkaita kirittämään?

---
Huomasiko kukaan perjantain Hesarissa olleen uutisen, että hallitus aikoo ensi vuonna tehdä opiskelijoiden elämästä entistä helpompaa, kun asuinkumppanin tulot eivät enää vaikuta asumistuen määrään? Eikös se ole ihan kiva juttu.