Jasmo kyseli lisäselvitystä thaihierontakokemukseeni, josta kirjoitin Etelä-Saimaaseen (juttuani ei näy nettiversiossa).

Kävin keskiviikkona ensimmäistä kertaa suomalaisessa thaihieronnassa. Teimme juttua Lappeenrannan/Etelä-Karjalan thaihierontatouhusta viranomaisten näkökulmasta nyt kun ministeri Holmlund vaatii poliisilta selvitystä aiheesta. Kainalostoorina kävin kokeilemassa ja tekemässä havainnointia, ettei tarvitsisi kirjoittaa ihan mistä sattuu.

Thaihierojat ilmoittelevat itsestään Etelä-Saimaan sekalaisia-palstalla. Kaupparekisteristä löytyi vain kaksi niistä, ainoastaan toinen rekisterissä Lappeenrannassa.

Soitto ilmoituksen numeroon. "Thaihierontaa?" No terve. Pääsisikö hierontaan? "Milloin haluaisit?" Mahdollisimman pian tässä. "Joo, 15 minuuttia niin tule."

Vamos.

Hieroja/Yrittäjä/Omistaja päästää minut tiloihin sisään. Hän karauttaa paikalle komealla coupe-mallisella autolla. Ennen kuin kävelen ovelle hän käy juttelemassa viereisein liikkeen pitäjän kanssa, ilmeisesti niitä näitä. Sitten sisään. Huoneistossa on ensin eteinen/tiski, takaosassa on liukuovihässäkällä eristettävä hierontahuone. "Puoli tuntia vai tunti?" Puoli tuntia riittää. "Se on 25 euroa. Haluatko kuitin?" Joo, anna vaan (työnantaja kustantaa).

Kuitin jälkeen hieroja ohjaa minut hierontahuoneeseen. Ylimääräiset vaatteet pois ja makuulle. Hieronta alkaa jaloista. Olen kerran aiemmin käynyt thaihieronnassa, silloin Bangkokissa. Hieroja tekee samanlaisia liikkeitä, käsittelee hermoratoja ja mitä lie, painaa nivelistä ja mitä nyt oikeassa thaihieronnassa tehdään. (Helsingin Sanomien taannoisessa testissä valiteltiin huonoa hierontatekniikkaa.)

Hieroja puhuu hyvää suomea. Kyselee, että onko vapaapäivä vai miten. Puhun sujuvasti muunneltua totuutta. Hieroja siirtää boksereitani, odottelen että jokohan pian kysytään lisäpalveluiden perään. Ei sentään, hieroo vaan reisilihaksia ylhäältä asti, kuten tavallisessa hieronnassakin.
Siirrytään selkään. Hieronta jatkuu tavanomaisena thaihierontana.

Hieronnan lomassa keskustelemme myös lisäpalveluista. Nainen sanoo ettei tee muuta kuin perushierontaa. Ettei tee mitään lisäpalveluita. Häntä myös ärsyttää leimaaminen, että kaikki thaihierojat olisivat huoria. Kertoo myös avioerostaan, lapsestaan, toimeentulostaan, integroitumisesta Suomeen jne. Ei ole vaikeaa uskoa, etteikö hän puhuisi totta.

Kerron hieronnan jälkeen, että kirjoitan thaihierontapaikoista juttua lehteen. Nainen ei halua sanoa asiasta mitään nimellään tai kuvallaan, mitä ymmärrän, vaikka yritänkin perustella, miksi se olisi hyvä. Hän sanoo kuitenkin, että saan vapaasti käyttää hänen kommenttejaan nimettömänä jutussani.

Seuraavana päivänä: Jutusta tulee muutama palaute, sekä toimitukseen yleisesti että minulle henkilökohtaisesti. Osa kritiikistä menee ohi, mutta yhden asiasta tietävän henkilön mukaan hieroja, jolla kävin, tarjoaa seksipalveluita. Ihmettelen vain, että miksei hän minulle sitten sellaisia tarjonnut.