Joulunaika ja uusi vuosi ovat Verbierin kalleinta aikaa turistille. Ennen joulua autoletkat kylään koostuivat citymaastureista, mutta harvassa olivat toyotat ja vastaavat. Mersuja, audin q seiskoja, bemareita, porscheja, rovereita, hummereita ja ties mitä customoituja vehkeitä näkyy kaduilla turtumiseen asti.

25358.jpg

Ikinä ei ole pubilla myyty yhtä paljon gin toniceja kuin aatonaattona. Myös perinteinen hien haju after skillä on hetkellisesti muuttunut ainakin osittain satojen eurojen hajuvesilemahduksiin.

Vuokrat kämpissä ovat näinä kahtena viikkona kolminkertaiset tavalliseen verrattuna. Esimerkiksi 50 neliön muutaman pienen makuuhuoneen ja kämppä maksaa 2000 e/vko. Super seasonin aikana eräs kaverini paistaa hampurilaisia paikallisessa burgeriassa viisitoista päivää putkeen pitkinä iltavuoroina.

Kylässä on nyt myös eniten ihmisiä koko vuoden aikana. Niinpä vesijohtovesikin on kuulemma tavallista huonompilaatuista ja tulee osassa kylää heikommalla paineella kuin 50 muuna viikkona täällä.

Oli mielenkiintoista hiihdellä yksi päivä erään tytön kanssa, joka asuu äitinsä kanssa Monacossa. Sanoin, että siellä asuu joitakin suomalaisiakin. "Tunnetko heitä?" oli kysymys, joka asetti taas asemat paikoilleen.