Otetaan vanki. Annetaan koevapaus pitkästä tuomiosta, eli ukkeli saa pööpöillä vapaasti, kunhan vastaa puhelimeensa ja käyttäytyy siivosti.

Päästään kysymykseen what would jesus do eli mitä silloin kannattaa tehdä. No, tietysti ajaa pimeää taksia, kaahailla ympäri kaupunkia, pölliä auto ja lähteä poliisia karkuun Pohjois-Suomeen. Mitäpä muutakaan?

Ei, mielestäni Juha Valjakkala EI ole yhteiskuntakelpoinen. 20 vuotta vankeudessa ei ilmeisesti muuta ihmistä oikeaan suuntaan.

---

Ylen lätkän MM-kisojen kisastudiota on hauska seurata. Sinuhe Wallinheimo uskaltaa välillä heittää ihan oikeaakin läppää, mutta Alpo Suhonen ja Juhani Tamminen vetävät aika niukalla linjalla.

Parasta - tai pahinta - ovat Tammisen filosofointien ja pelaajaesittelyiden erot. Tamminen puhuu momentumista, tahtotiloista ja muusta hevonpaskabingon sanoista, kun lätkäjätkä väli-inserteissä höröttelevät huonetovereidensa hessuhopomaisille ominaisuuksille ja muille älykkyyksille.

Että keep it simple ja niin edelleen.

Mutta Ylelle pisteet muuten hienosta suorituksesta MM-kisoissa: blogeja, Antero Mertarannan kysymys/vastaus-palstaa, suorat nettilähetykset... Ooh, arvostan.

MM-kisoista on paljon hyviä blogeja: Inka Heneliuksen Neitikiekkoa, IS:n Nyholm&Rantasen blogi ja IL:n Kotisohvalla. Ai niin, vähän neggistä IL:lle: Kari Kuukan (itse lehdessä) hehkutetut kaukalonlaitakuvat ovat kyllä aika heikkoja.