Neljä kuukautta, viisi iltaa viikossa, duunia savuisessa ympäristössä humalaisten juhlijoiden keskellä. Pikkuhiljaa tämäkin duuni alkaa maistua aika puulta. Varsinkin viime aikoina, kun kylässä on todellinen low season; ihmisiä ei ole juuri missään baarissa.

Keskitalvella olisin ollut onnellinen hiljaisista illoista. Nyt, kun hiljaista on ollut muutamana iltana putkeen, alkaa se olla lähinnä tylsää. Tylsää siksi, että duunia on juuri sen verran, että sitä pitää tehdä. Ei siis voi ottaa pelkästään rennosti, vaan koko ajan pitää olla pienessä valmiudessa. Rasittavaa.

Onnistuin alkukaudesta kikkailemaan itselleni vapaapäiviksi lauantait ja sunnuntait. Ainoaksi taistelupäiväksi jäi siis perjantai. Ensi viikonloppuna Pubilla järjestetään Verbierin Carlsberg high five, joku tanskalaispanimon iso promotapahtuma. Telttaa on rakennettu terassin eteen muutama päivä, valko-vihreitä lakanoita näkyy ympäri paikkoja. Cover-bändi esiintyy, rinteessä kilpaillaan "leikkimielisesti" ja meininki on viikonloppuna muutenkin kuin Itävallassa. Perjantaina vähän kuin lämmitellään, lauantaina helvetti on irrallaan.

Ehdin jo tuuletella vapaata lauantaitani, niin eikös nakki napsahtanut. Toki syy on ihan hyvä, eräs lasinkerääjä joutuu lähtemään viikonloppuna kotonaan ikävän perhettä koskevan uutisen vuoksi, joten lauantaina jonkun on tehtävä duunia. Vaikka hiljainen ilta ei ole herkkua, ei se kaaoskaan ole mitenkään nautinnollista.

High Fiven jälkeen seuraava ja kauden viimeinen killeri on Beach Party 19.4. Kauden päätösbileissä ei viime vuonna ainakaan ollut lattialla senttiäkään tilaa. Se tarkoittaa sitä, ettei vapaata voi ottaa silloinkaan, joten pidemmät randoilut jäävät todennäköisesti tekemättä. Jossain vaiheessa kun Suomeenkin olisi lähdettävä.

Niin, tänään taas sateinen ja sinkkinen keli. Ylihuomiseksi luvattu täyttä auringonpaistetta.