Ihmettelin, että mistä keskiviikoksi on löytynyt niin paljon opiskelijoiden sekaan jotain hupparipäisiä bissenjuojia. Syyksi paljastui ikäraja. Sedulaan pääsee keskellä viikkoa 18-vuotiaat, kun lauantaisin ikäraja on 22.

Jos lauantainen pousailukulttuuri huvittaa selväpäistä työntekijää, niin huppariheebot lähinnä ärsyttävät. Tuntuu, että teineille on jäänyt sellainen linnoituksen-valleilta-kylkimyyryssä-ihkuttamaan-kavereita-vaihe päälle. Sitten siellä baarissa juostaan samalla tavalla ympäriinsä bisse- ja siiderilasit käsissä hölskyen, kun jossakin nurkassa on muitakin tuttuja. Vähän kreisii, huomen on syyslomaaaa! Jos joku on Lappeenrannan GM:ssa käynyt, niin tietää, että se osaa olla aika sokkeloinen. Laita sinne joukko sellaisia myöhäismurrosikäpäissään humalasta nauttivia teinejä liikkumaan 10 hengen jengissä, niin ei ihmekään, että tulee pientä tönimistä.

Kysymys: miksi tyttöjen täytyy pitää toisiaan kädestä kiinni? Entä miksi jätkät ovat niin himoissaan, että roikkuvat näiden tyttöjen perässä paidasta kiinni pitäen? Ihanko ne beibet karkaavat jonkun Namikan pelaajan mukaan heti, jos niistä päästää irti?

Entäpä se teinien muoti. Löysät housut. Löysät huppari. Pipo. Lippis. Jenkkihuivi. Tyttö. Poika. Ihan sama. Ehkä kireä t-paita. Jou ja sillee. Mikä persoonallisuus? Ja hei, ei löysät housut ole mikään lifestyle, se on jäänne yläasteen massaan sulautumisesta. Sen voi lopettaa jo.

Edit: No niin, pitäähän tätä selventää. En osannut tarpeeksi selvästi kirjoittaa alkuperäiseen tekstiin. Huomasin kyllä puutteita, kun tuota tekstiä nyt toiseen kertaan luin. Eli tarkoitin baaripukeutumista. Ja hupparikohdasta unohdin mainita sen, että monilla oli keskiviikkona hupparin huppu ylhäällä, mikä miusta on ihan teinimeininkiä, sanoi kuka mitä tahtojaan.

Mielestäni yökerhossa on asiallista pukeutua siististi ja ehkä kliseisestikin kunnoioittaa vaatetuksellaan myös kanssajuhlijoita. Mielestäni huppu silmillä ei ole sitä, eikä myöskään pipon pitäminen sisällä. Ehkä olen vanhanaikainen, mutta pipo kuumassa baarissa näyttää aika urpolta.

---

Vihdoinkin aurinko paistoi toimistoon klo 12.55.

993154.jpg
Neljän kerroksen väkeä.