Kävin teettämässä muutaman laskukuvan paperille ja näytin kuvia Etelä-Saimaan valokuvaajalle. Arvioista jäi mieleen se, minkä itsekin olen kuvaamisessani huomannut ja mistä jotkut ovat kommenteissa maininneet.

Tavallaan se, että saa laskijan kuvaan suht oikeaan aikaan on nyt tasona saavutettu. Seuraavaksi pitäisi yrittää luoda selkeästi jotakin uutta. Toisaalta olen kuvannut niin vähän, että kokemusta ja sitä kautta erilaisia ruutuja ja asetelmia on takana vielä kovin vähän. Ajatuksena olisi kuitenkin se, että pitäisi kuvata enemmän. Sitä kautta kuvaajan mainitsemat "nähdyt" kuvat jäisivät taakse ja pääsisi luomaan omaa näkemystä. Ainakin se on tavoitteenani.

Toinen asia, jota itse haluaisin kehittää omassa harrastelussani, on juuri valon kuvaaminen. Kun selailee vaikkapa Powderia, jossa on yleensä parhaat laskukuvat, näkee niissä sen, mikä on oikeastaan aika yksinkertaista; valon käyttö kuvassa tekee hyvästä erityisen. Pelkkä auringonpaisteen ja puuterilumen yhdistelmä ei välttämättä tee kuvasta vielä todella hyvää. Tietysti valon lisäksi moni muukin asia pitää olla kohdillaan, mutta ei kai harrastusta huvikseen kutsuta valokuvaamiseksi.

Mutta kuten kaikki ammattilaiset sanovat, kuvaamaan oppii kuvaamalla. Eli lisää kuvia. Mielellään parempia.
(Tämä ja tämä läpäisivät seulan hyvinä kuvina, jos jotakuta kiinnostaa.)