Rajalan kamerakauppa on houkuttelevasti Sanomatalon ensimmäisessä kerroksessa. Olen siellä nyt pari kertaa miettinyt kaupantekoa, mutta heidän hintapolitiikkansa on vähän erikoinen.

Joillakin kamerafoorumeilla Rajalaan viitataan Rahalana, mutta koska uskon ihmisten hyvyyteen, olen ajatellut, että ei siellä nyt niin kallista voi olla - toisekseen kaupasta saa hyviä vaihtolaitteita huollettuna, joten tähän mennessä olen ollut tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen niiden tuotteiden osalta, joita olen sieltä ostanut.

Rajalan etuihin täytyy laskea se, että heillä on todella paljon hyllytavaraa. Ilmeisesti varaston koko tuo niin paljon kiinteitä kuluja, että se näkyy joissakin tuotteissa.

Menin kauppaan ostamaan langatonta laukaisinta, Elinchromen Spyporttia. Rajalalla tavallinen lähetin-vastaanotin -pari maksoi 249 euroa. Reilu satanen/kilkatin, eihän se ole paha. Olin kuitenkin siinä vaiheessa jo vähän myöhässä töistä, joten lupasin tulla lounarilla uudelleen. Kävin kuitenkin varmuuden vuoksi netissä vertailemassa hintoja, niin eikös Cyberphoto tarjonnut tarkalleen samaa settiä hintaan 136 euroa (kuljetuksineen 145 e)!

Paketti tuli kahdessa päivässä ja pahveihin oli pakattu vielä Snickers-patukka.


Noh, tyhmä kun on, niin tsekkailinpa Rajalan hintoja vielä uudemmankin kerran. 580EX-salama maksaa siellä tällä hetkellä 547 euroa. Mielestäni se on aika paljon salamasta. Niin se on näköjään muidenkin mielestä, sillä esimerkiksi Cyberphotossa sama valaisin maksaa 459 euroa.

Linssien hinnat Rajalassa ovat suht kohtuulliset, joten jotenkin sen perusteella olen ajatellut, että ei se niin kallis kauppa ole. Mutta kai tässä on pakko muuttaa ajatteluaan, vähän sama kuin poliitikoihinkaan ei voi välttämättä enää luottaa...

Harmittava tilanne, koska suosisin mielelläni ns. kivijalkakauppoja, vieläpä suomalaisia, mutta kun ei ole varaa. Toisaalta Rajala lienee harvoja kauppoja, joista saa saman tien suoraan hyllystä lähes tuotteen kuin tuotteen, enkä toivoisi sellaisen kauppatoiminnan loppuvan - tiedä milloin itselle tulee kiire ostaa jotakin nopeasti rikkoutuneen tilalle.