Ilosaarirockista on selvitty. Kivat bileet, mutta vähän häiritsi se, ettei lavalla nähty yhtään aivan eturivin artistia. Samoin suurin osa tunnetuista nimistä oli viety erikseen hinnoteilluille klubeille - seuraavan kerran kannattanee ostaa vain klubilippuja tai mennä Ruisrockiin.

Toki hyviä bändejä ja esiintyjiä oli paljon. Samoin ihmisten määrä oli sopiva. Jonottaa ei tarvinnut eikä missään kohtaa aluetta tuntunut olevan pahempaa solmukohtaa, toisin kuin Ruisrockissa, josta tähänastiset festarikokemukseni ovat olleet.

Ehdottomasti kovimman keikan veti Stam1na. Samoin Poets of the fall rokkasi, eikä voitane unohtaa The Darknessia, Apulantaa, Stellaa tai Eläkeläisiä. Ja Negativekin oli mukava katsella kauempaa, eturiviin kun en kehtaisi tässä iässä enää mennä.

127576.jpg
Useimmat keikat oli hyvä katsella makuuasennosta.

Ehkä eniten häiritsi se, että harva Suomen eturivin artisti on julkaissut kevään lopulla uutta levyä. Esimerkiksi Maija Vilkkumaan biisit ovat ihan kivoja, mutta uuttakin materiaalia olisi mukava kuulla. Yhtä Vilkkumaan biisiä en tunnistanut, mutta toivon sydämestäni, ettei se ollut uutta materiaalia, sillä uudistumisesta ei siinä tapauksessa voitaisi puhua millään tasolla.

127577.jpg
Sunnuntaiaamu.

Mistä lie johtuu, mutta jotenkin kovien fanien meininki tuntuu hassulta. Mitä järkeä on ihailla aikuisia ihmisiä. Samanlaisia urpojahan he ovat kuin kuka tahansa. Tai yhdessä laulaminen. Muistan, kun CMX soitatti 04 Ruississa ihmisiä, "antakaa meille meidän syntimme anteeksi". Kun tarkemmin ajattelee, niin mitä helvettiä sitä lauletaan ihan mitä sattuu. Ehkä ei kannata liikaa järkeillä.

Sinällään viikonloppu Joensuussa oli loistava tapa viettää vapaapäiviä. Isäntänä jojensuun paroni opel chief hoiti hommat kotiin tyylikkäästi. Kiitokset.