Lunta sataa ties kuinka monetta päivää putkeen. Äsken kävellessäni vesisateessa tasaisen liikenteen kohinan rikkoi tasaisin väliajoin pommien pauke, kun lumilippoja ja vaarallisia paikkoja pommitettiin alas. Pauke on jatkunut koko aamupäivän ajan. En ole ennen tällaista kokenut. Kelpaa miulle.

Taitaa olla nyt kolmas välipäivä menossa. Nollaraja huitelee jossakin parin tonnin paikkeilla, eli metsähiihto olisi tietoista polvien kunnolla leikkimistä. Lisäksi kävin heittämässä viime yönä kaksi hyvää ystävääni lentokentälle, joten ihan puhdas lepääminen ja oleminen lienee nyt paikallaan.

Ja mikäs tässä ollessa. Topissa eli 3 300 metrissä pitäisi olla melkein kaksi metriä lunta. Kun keli selvenee, riittää hiihdettävää varmasti huhtikuulle asti. Kunhan ylhäällä ei ala föhn-tuuli puhaltaa.

423080.jpg
Laaksossa oli pimeää.

423081.jpg
Pyydat tulevat alas vähän kosteammassa muodossa.

Eikös tässä sänkytoimistossa makaillessa ulkona taas outo valoilmiö pilaa koko hienoa lumisadefiilistelyä. Samaan aikaan Nixistä kuuluu uutisia, että siellä on reilussa kahdessa tonnissa yli kolme metriä lunta. Mofo topin 185 cm on vähän kuin hehkuttaisi Talmaa.

423079.jpg
Noh, tuleehapahan tasaisempi rusketus.