Viime yön sade oli tuonut ylös kymmenisen senttiä lunta(Edit: läskikymppiläiset olivat käyneet bäkkärillä, siellä oli tietysti polviin asti pyydaa. Ikävä kyllä videokamera todisti...). Tietysti tänään oli siivouspäivä, tosin pyydan sijaan hinkattiin pubin pesukoneita. Kerran kuukauteen baarin työntekijät hinkkaavat työskentelytilat lattiasta kattoon, niin myös tänään.

Olen kyllä ihmetellyt, että onko tuo nyt taloudellisin tapa hoitaa homma, koska luulisi, että muutama napakka siivoaja hoitaisi homman päivässä, kun nyt hommaan tarvitaan parikymmentä toinen toistaan krapulaisempaa duunaria kolmeksi tunniksi. Aika paljon hukkatunteja, veikkaisin.

Muuten Sveitsissä kyllä osataan pitää huoli siitä, ettei ylimääräistä rahaa syydetä ainakaan työntekijöille. Suomen systeemeihin tottuneena oudoksuttaa, että lomarahoja ei makseta, ellei työsuhde kestä yli puolta vuotta. Fiksusti täällä solmitaan viiden kuukauden sopimuksia... Myös palkat ovat minimitasoa, koska varsinkin Verbieriin jengiä kyllä tulee töihin vaikka millä palkalla, joten tieto halukkaiden määrästä pitää kyllä äänekkään valittamisen kurissa. Eihän minimipalkat täällä ole mitään viittä euroa tunnilta, mutta silti.

Samoin veroja pitää maksaa enemmän kuin maksaisin samoilla tuloilla Suomessa. Ja sekin luulo, että täältä saisi pankkitilin nimettömänä, on hieman virheellinen - tai sitten sitä rahaa pitää oikeasti olla paljon. Ainakin tavallisilta tallaajilta kysellään passit ja henkilötunnukset heti alkuunsa, samoin kopio työsopimuksesta täytyy olla todisteena.

Eihän kaikki nyt kuitenkaan ole aivan surkeasti. Kuten Jasmo blogissaan kirjoittaa, baarimeininki Sveitsissä on vähän erilaista kuin Suomessa. Niille, joille alkoholi maistuu, työ sveitsiläisessä baarissa on loistohomma - työvuorojen aikana kaikki juomat ovat ilmaisia. Tosin kaatokänniä katsotaan pahalla silmällä, mutta hyvä hiprakka ei ole ongelma eikä mikään. Pubilla on myös niin sanottu staff shot. Kun kello pirisee, jättävät kaikki työnsä ja rientävät tiskille, jossa jokaiselle on kaadettu shotti. Kovimpina juhlailtoina, tai jos on äärimmäisen tylsää, noita kellonkilkutuksia tulee illan aikana yli kymmenen. Party on!