Tapaninpäivän ajelun kohteena oli Martigny, muutaman kymmenentuhannen asukkaan kaupunki reilun 30 kilometrin päässä Verbieristä.
Olen koko joulukuun pysytellyt turvallisesti kylillä, joten johan tässä oli aika päästä tuulettumaan. Kebabin lisäksi piti löytää vaatetusta uuden vuoden bileisiin, koska perinteisesti silloin lasinkerääjillä saa olla vapaa varustus.

Ehdottomasti paras paikka kaikenlaiseen bilevaatetukseen on Clockhouse eli C&A, varsinkin naisten osasto. Se on kuin H&M, mutta huomattavasti halvempi. Kuka hurriliikkeessä on käynyt tietää, että silloin hinnoissa ei ole hirveästi maksettavaa jäljellä.

Clockhouse ei pettänyt nytkään. Muutamalla eurolla löytyi pitsisiä hiuspantoja ja pääkallokuvioisia rannekkeita sekä paljon muuta.

Silmiin sattui myös jotakin hyvin perverssiä. Kaupasta löytyy siis vaatteita lapsille, nuorisolle ja aikuisille. Silti alla olevaa alusvaatemainosta ei ole mielestäni pohdittu aivan loppuun asti.

315695.jpg
Ihan varmuuden vuoksi rajasin tuon ns. huomiota herättävän alueen.

Martignyssä käyminen on kuin ulkomaanreissu. Siellä saa kävellä tasaisilla kaduilla (Verbier on rakennettu kokonaisuudessaan rinteeseen), löytyy mäkkäriä ja kebaberiaa ja maisematkin ovat erilaisia kuin Pubin parvekkeella.

---

Töissä alkaa olla vauhti päällä. Sen tietää jo siitä, että ovella pidetään jonoa. Sveitsiin on tulossa tupakoinnin baareissa kieltävä laki vuoden 2008 alussa. Toisin sanoen enää ilmastoinneille ei tehdä enää mitään korjauksia ennen sitä.

On aika ällöttävää kröhiä tervaa ja mitä lie kurkusta ulos, kun alakerran ilmastointi ei yksinkertaisesti vedä tarpeeksi tehokkaasti.