Avoimen tuuletusikkunani alapuolella on pyörätiehelvetti: neljän suunnan risteys, joista yksi suunta tulee tunnelin ali ja kolme muuta hankalasti näköesteen takaa.

Varsin usein kämppään kuuluu soittokellon ääniä, ihmiset ilmoittavat tulostaan etukäteen.

Olen aina vähän ihmetellyt tätä toimintaa. Mitä sitä nyt varoittamaan etukäteen.
Vähän sama tilanne, kun rullaluistelija jarruttaa ennen suojatiehen päättyvää alamäkeä. Jos autoilija on niin jurpo, ettei ehdi nähdä luistelijaa, niin eikö silloin kannattaisi juuri kerätä reilusti vauhtia, että ottaisi ainakin komeat lennot, jos ei muuta. Tylsäähän sitä on töksähtää kevyesti konepellin kautta lonkka murtaen asfalttiin, jos vaihtoehtona on 40 metrin lennon kautta tie tähtiin.

---

Radiouutisten tekeminen ei ole helppoa. Verrattuna televisioon ulkomaalaisten haastateltavien puhetta ei voi tekstittää, vaan joko dubata päälle tai käyttää kirjoitettuja lainauksia.
Minkä takia edelleen käytetään edellisten ohella tapaa, jossa toimittaja ensin selittää mitä kyseessä oleva valtionpääjehu sanoo, ja sitten samainen johtaja puhuu äidinkielellään sen parikymmentä sekuntia.

Mitä lisäarvoa heprean tai aramean kuuleminen tuo suomalaiselle radion kuuntelijalle? Olisiko senkin ajan voinut käyttää vaikkapa taustoittavaan informaatioon?