Mardi Gras eli laskiainen on Sveitsissä isojen karnevaalien juhlapäivä. Kuten taisin todeta, baareihin ei pääse ainakaan täällä sisään ellei ole täysi naamiaisasu päällä. Meno on iloista ja vauhdikasta, eli ihan kuin Suomessa vappuna mutta kukaan ei örvellä vielä ennen aamuviittä.

406560.jpg
Arska ja Simon alkuillasta meikit kohdillaan.

Ilta sujui hyvin perinteiseen tapaan; suomalaiset pitivät biletunnelmaa yllä pubin alakerrassa ja kaikki muut sitten yläkerrassa. Kaikilla bailaajilla oli tosiaan naamiaisasu päällä; perinteisten pellejen ja paholaisten lisäksi nähtiin Borat uima-asussaan (ei ole kuvaa enkä laittaisi vaikka olisi), krokotiileja, äiti ja vauva josta itse juhlija oli se vauva, eläintarhallinen leijonia ja panttereita, kahden miehen hevonen...

406676.jpg
Packed eli pakattu eli täydenoloinen baari.

Työntekijän näkökulmasta bileet olivat mukavat. Kiire oli koko ajan aamukolmeen asti, jolloin suljimme, mutta baarissa mahtui liikkumaan helposti ja ihmisillä oli juhlafiilis päällä. Loppuillasta hermot olivat lähellä kärähtää viimeisen päälle loppuun, kun kaikki muut kolme lasinkerääjää horjuivat aika pahasti. Onneksi pahimmat saatiin suojahommiin ja vähiten humalaisen kanssa yritimme pelastaa sen, mitä pelastettavissa oli. Kuten Verbierin tyyliin kuuluu, baarimikot olivat sitäkin heikommassa hapessa.

406598.jpg
Lasinkerääjät koossa. Parempia kuvia myöhemmin, kun vasemmalla poseeraavan kamerasta saadaan kamaa ulos.

Sulkemisen ja klubien jälkeen Pubin Kauniit ja Rohkeat jatkui aamuun asti, kun joku oli sammunut väärään sänkyyn väärän ihmisen kanssa ja sitte joku huomasi sen ja neljäs lohduttamaan ja ensimmäinen heräämään ja välillä summerit soivat kun ihmiset tulivat sisälle tai menivät ulos ja välillä joku täräyttää päin huoneensa ovea lujalla vauhdilla... Ja niin edelleen.

406641.jpg
Kaikki bileet loppuvat aikanaan.

Aamulla Chamonixin vierailijoille tarjottiin a la carte-aamiainen ja nyt pöydässä on riittävästi skumppaa ja kokista, parvekkeelle paistaa aurinko ja lounge-musiikki jytää, vaikkakin aika paljon hiljempaa kuin eilen pubin subbareista. Tänään on kuulemma ammattilaisten päivä.