Lueskelin huvikseni viime vuoden joulukuun merkintöjä. Eihän siitä tullut kuin paha mieli. Lunta oli jo kuun puolivälin jälkeen, Bruson oli tasan vuosi sitten jo auki, puuteria riitti ja kaikki oli aivan erilaista.

Eipä sillä, onneksi tällä kaudella ei ole tarvinnut katsella lumivyöryn uhrin luunmurtumia, eikä tuskailla mäestä ajoissa töihin -hulabaloota, koska hiihdettävää ei ole yksinkertaisesti ollut.

310890.jpg
Verbierin keskusaukio näyttää hienolta. Keskellä suihkulähde, jossa uimisesta paikalliset poliisit eivät pidä. Isot pojat kertovat, etteivät varsinkaan neljän jälkeen Casbahin sulkemisen aikaan.

Lumitilanteen ohella oli mielenkiintoista lukea vuodentakaisia juttuja. Olin ajatellut, ettei vuodessa ole kehitystä tai muutosta tapahtunut juuri mihinkään suuntaan, mutta tarinoita lukiessani huomasin, että aika paljon asiat ovat sittenkin muuttuneet. Pääasiassa pääni sisällä, mikä on tietysti hyvä asia.

Muistaisinko moniakaan asioita ilman blogia? Todennäköisesti en niin tarkasti. Espanjan matkatavarat ja konemyöhästelyt, kesän stressi deadlineista, syksyn palovammat surffatessa... Pelkkien matkaraporttien lisäksi monet postaukset muistuttavat asioista ja ihmisistä pelkkien kirjainten ja kuvien takana. Kaikenlaisen opetuksen ja edistyksen ohella on mukava muistaa, että vuosi 2006 on ollut pääosin mukavaa aikaa. Elämästä voi ja saa nauttia.