Joku kysyi edellisen postauksen kommenteissa, että onko Kashmirissa heikko lumitilanne.

Lueskelin jostakin, että Kashmirissa lunta tulee kertadumppeina. Eli pitkää lumimyrskyjaksoa seuraa pitkä aurinkoinen jakso, eli toisin sanoen aurinkoinen keli on hyvä merkki pyydakeleistä.

Gulmargin lumitilanteen seuraaminen ei ole helppoa, koska snow-forecast.com tuntuu olevan ainoa lähde. Siihenkään ei voi aina luottaa, sillä senttimääräiset ennustukset voivat mennä joko reilusti yli tai jäädä selvästi alle oletetun.

Tänä vuonna Gulmargiin ei ollut satanut ainakaan marraskuussa mitään megadumppia. Mutta kuinka ollakaan, juuri tänään tuli sähköpostiin mr. Peteriltä tietoa joulukuun tilanteesta: Eilen alakylälle oli tullut 30 senttiä uutta lunta ja jouluaatoksi on luvattu 40 senttiä snögaa. Pieni ongelma on freezing level joka hipsii 2400 - 3000 metrissä, mutta toisaalta kevyellä haikilla pääsee laskemaan alas yli 4100 metristä ja kylä on 2600 metrissä. Ei pitäisi olla siis ongelma.

Sain eilen FRWD:n vehkeet ja tunnukset traxmeet.com-palveluun. FRWD on vähän kuin sykemittarin, gps:n ja ties minkä sekoitus, jolla näkee urheilusuorituksesta reitin pituuden, nopeudet, korkeuserot jne jne. Tiedot tallennetaan traxmeet-palveluun, jossa niitä voivat muutkin käydä tsiigailemassa.

Mielenkiintoisinta tietoa laskettelijan näkökulmasta tarjoaa reitin profiili ja nopeudet. Vihdoinkin loppuu arpominen, että kuinka jyrkkä mäki se nyt oli ja tultiinko yli 50km/h. Kunhan pääsisi mäkeen testaamaan, että toimiiko homma myös käytännössä.