Australiassa on voimakas reppureissaajakulttuuri. Useimmat ovat täällä tekemässä töitä ja juhlimassa, joten pätäkkää löytyy usein kuin perusporvarilla. Niinpä järjestettyjä matkoja milloin mihinkin on käytännössä jonkun firman järjestämänä joka päivälle.

Koska meidän subaruparivaljakkomme on pian persaukinen, ei järjestetyt retket tule kysymykseenkään. Sitä paitsi meillä on oma auto. Neliveto alkaa vaikuttaa kalliilta investoinnilta, sillä hyvä karma ei ole jostakin syystä seurannut meidän pysäköintiämme ollenkaan. Kaksien parkkisakkojen jälkeen mietimme vielä, aikooko Annastiina tulla Australiaan uudestaan. Onneksi mahdollista maksuaikaa on vielä kuukausi.

Vielä tässä vaiheessa luulemme olevamme nokkelia ja nyysimme matkanjärjestäjien esitteet talteen. Nyt tiedämme tarkasti, missä Great Ocean Roadilla kannattaa "todella" pysähtyä, mihin "muut turistit eivät löydä". Samoin ajomatka täältä alhaalta kohti Ayer´s Rockia on jo ohjelmaltaan meillä hyvin hanskassa. Tiedämme myös bussien aikataulut, jos oma automme kösähtää keskelle erämaata.