Juontaja Jani Toivola kertoi lokakuussa 2008, siis lähes vuosi sitten, että hän haluaisi isäksi. Hankalaksi asian tekee se, että hän on homo, eikä homojen ole helppoa adoptoida lasta.

Imagessa asiaa käytiin läpi perusteellisesti.

Ilta-Sanomat uutisoi saman asian viime viikonvaihteen numerossaan 22. elokuuta. Asia ei ollut juurikaan muuttunut, homma on edelleen vaikeaa.
Periaatteessa uutisointi on ihan ymmärrettävää, koska Big Brother alkaa taas, ja Jani Toivola juontaa ohjelman Extra-lähetystä. Ajankohtainen ohjelma, ajankohtainen henkilö, jokin mielenkiintoinen ja "uusi" yksityiskohta julkkiksesta.

Mutta sitten räväyttää Iltalehti, joka kuluneen viikonlopun numerossaan kertoo, että Jani Toivola haluaisi adoptoida lapsen. Ei viittausta Ilta-Sanomien viikon takaiseen haastikseen, vaan ihan samat asiat uudelleen läpi käytynä. Ihmeellistä, sanoisin.
Mediassa on tapana antaa uutisen vanhentua, eli jos jokin toinen lähde on julkaissut uutisen, ei siitä voi uutisoida omana seuraavana päivänä. Lähteen voi jättää mainitsematta, jos oma juttu jollakin pienellä näkökulman vaihdolla tehdään joitakin päiviä myöhemmin. Ehkä tässä oli käytetty hyödyksi vanhentumisajatusta, tiedä häntä.

Noh, kesällä aiheet ovat vähissä ja Satu Tuomisto esiintyy joka viikonloppu joko jommankumman tai molempien iltapäivälehtien kannessa, eihän siinä mitään. Kesä on vähän sellaista aikaa.

Mutta pienen googlailun perusteella havaitsin jännän jutun. Iltasanomat oli uutisoinut Imagen jutun pohjalta 1.10.2008, että Jani Toivola haluaa isäksi. Iltalehti taas kertoi saman asian 2.10.2008.

Vähän tässä lukijana ihmettelee, että miksi jo kertaalleen uutisoituja asioita nostetaan taas esiin. Eikö Toivolasta olisi löytynyt mitään muuta kirjoitettavaa? Halusiko Toivola puhua omasta aloitteestaan adoptiosta molemmille lehdille, vai mistä on kysymys? Ja vähän humoristisemmin, miksi Iltalehti oli Iltasanomia jäljessä sekä vuosi sitten että nyt?

Ja pyydän, ei Vappu Pimiää kanteen ihan joka viikonloppu, vaikka BB alkaakin. Satu Tuomistonkin tilalle voisi keksiä jonkun toisen kansikuvabikinimallin.